Vaststellingsovereenkomst

Home/Werkgever/Vaststellingsovereenkomst

Wilt u een ontslagprocedure bij het UWV of kantonrechter voorkomen? Een vaststellingsovereenkomst biedt een snelle en efficiënte manier om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. U heeft geen toestemming nodig van het UWV of de kantonrechter. Samen met uw werknemer maakt u afspraken over de beëindiging. Deze afspraken worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst (beëindigingsovereenkomst).


Weet u waar u op moet letten bij een vaststellingsovereenkomst?

Natuurlijk kunt u gebruik maken van een standaard vaststellingsovereenkomst. Iedere ontslagsituatie is echter anders en vraagt om een maatwerk oplossing. Essentieel is dat u over alle relevante zaken afspraken maakt. Vergeet u zaken, dan kunt u daar later niet meer op terugkomen. Belangrijkste punten zijn natuurlijk de ontslagdatum en de eventuele ontslagvergoeding. Goed om te weten is dat de transitievergoeding niet altijd verplicht is. Niet onbelangrijk is ook dat u afspraken maakt over bijvoorbeeld een vrijstelling van werkzaamheden, het terugbetalen van studiekosten en de vraag of het concurrentiebeding in stand moet blijven. Verder kan gedacht worden aan het opnemen van een anderwerk-clausule, waardoor de overeenkomst (gedeeltelijk) komt te vervallen wanneer de werknemer concreet uitzicht heeft op een andere baan. Voor de werknemer is het van belang dat het document WW-proof is. Denk er ook aan de  bedenktermijn op te nemen in het document. Wordt dit vergeten, dan heeft de werknemer 21 dagen de tijd om de vaststellingsovereenkomst te herroepen.

Wat kunnen wij voor u doen?

Over veel zaken moeten afspraken worden gemaakt. De tekst van de vaststellingsovereenkomst moet helder en duidelijk opgesteld worden. Afspraken moeten niet op meerdere manieren uitgelegd kunnen worden. U wilt later immers geen discussie over wat nu precies bedoeld wordt. Wij zorgen er voor dat alle afspraken waterdicht op papier staan.